Bel voor een afspraak 0251-273082

Schoonheidsinstituut Centre Cosmetique Carmen

Elastin Infusion Therapy

Elastineverlies

Van Wikipedia:

Elastine is een elastische proteïne in bindweefsel. Het zorgt ervoor dat het weefsel in het lichaam weer zijn oorspronkelijke vorm en grootte aanneemt nadat het is uitgerekt, ingedrukt of vervormd is geweest.

Elastine is voornamelijk opgebouwd uit de aminozuren glycine, valine, alanine en proline.

Elastine heeft een belangrijke functie in de slagaders en is van wezenlijk belang in de grote bloedvaten zoals de aorta. Ook in de longen, de huid en de urineblaas zorgt het voor het terugbrengen van de oorspronkelijke vorm.

Zoals collageen de huid haar stevigheid geeft, geeft elastine de huid flexibiliteit, het vermogen om terug te schieten op haar plek nadat het is ingedrukt of is uitgerekt. Het volume van de huid wordt bepaald door meerdere factoren: de mate waarin de dermis (laag bindweefsel onder de huid) het vocht vast kan houden, de hoeveelheid onderhuids vetweefsel en spiergrootte. Al deze factoren, stevigheid, flexibiliteit en volume, spelen een rol in de mate waarin een huid er verslapt uitziet.

Eén factor die elk mens gemeen zal hebben is het feit dat ze last hebben van elastineverlies. De wetenschap verschilt van mening, maar we kunnen gerust stellen dat we ongeveer vanaf ons 25e levensjaar elastine beginnen te verliezen. Dit heeft een intrinsieke oorzaak, dus deze staat los van exogene invloeden, zoals zonschade etc. (die dit verlies overigens wel kunnen verergeren). Iedereen boven de 25, dus ook de mensen die nog geen ernstige huidverslapping vertonen, hebben elastineverlies. Het is slechts een kwestie van tijd voordat bij een ieder zichtbaar wordt.

Elastine als een cosmetisch ingrediënt

In de wens om het elastineverlies een halt toe te roepen en eventueel zelfs om te keren, is men gaan experimenteren met componenten uit de extracellulaire matrix van dieren. Zo heeft men getracht om met behulp van een aantal chemische en enzymatische processen, dierlijk elastine op te lossen en toe te voegen aan cosmetische producten. Dit met de achterliggende gedachte dat elastine in een opgeloste vorm veel beter in de huid zou kunnen penetreren. Echter, door deze chemische en enzymatische processen, verandert het elastine volledig. Bovendien is de voorvorm van elastine, tropoelastine genaamd, erg moeilijk te extraheren en wordt het volledig vernietigd tijdens een dergelijke oplossingsactie.

Dat is overigens niet het enige bezwaar tegen het gebruik van dierlijk elastine. Los van het ethische aspect, eiwitbronnen van niet-menselijke origine zijn sterke allergenen en kunnen, zonder volledig te zijn bewerkt niet op mensen worden gebruikt.

Dermalastyl-βX™

Dr. Burt Ensley is erin geslaagd om een geschikte plantaardige bron voor synthese van een mens-identische vorm van tropoelastine te bewerkstelligen. Dit is mogelijk omdat menselijk tropoelastine isomorf is, dat wil zeggen, dat haar onderdelen kopieerbaar zijn, en dat is precies wat men heeft gedaan. Men heeft een basismodel menselijk tropoelastine genomen als uitgangspunt, men heeft vervolgens een gen gebouwd, de code van dit basismodel, en deze geïntroduceerd in een ‘draagmoeder plant’. Deze plant maakt dan volgens de code die ze geïntroduceerd heeft gekregen nieuw tropoelastine. Dit kan vervolgens worden geëxtraheerd en worden gebruikt in een cosmetisch product.

Behandeling

Elastin Infusion Therapy is een behandeling, waarbij de huid licht verwarmd wordt en waarbij enorm hoge doseringen Tropoelastine wordt ingesluisd. Dit mag eenmaal per maand gebeuren en per behandeling kan met deze therapie tot twee jaar elastineverlies worden herplaatst!

Adres en openingstijden

Centre Cosmetique Carmen
Begijnenstraat 20, 1941 BS Beverwijk


Telefoon 0251-273082
WhatsApp 06-81727778
Email info@centrecosmetiquecarmen.nl
Route Google Maps
Openingstijden
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
9:00
9:00
9:00
9:00
10:00
-
-
-
-
-
17:30
17:30
21:00
17:30
17:00

Stel uw vraag

Like ons op Facebook

Ontvang onze nieuwsbrief